Digitalt temamöte om välfärdsbrottslighet med My Alnebratt

Välkommen!

Den organiserade brottsligheten i Sverige breder ut sig alltmer geografiskt och inom olika branscher, välfärden är inget undantag.

Enligt SKR:s samordnare har alla kommuner och regioner problem med välfärdsbrottslighet – och de som inte hittat något har inte letat. Våra gemensamma resurser försvinner till personer och verksamheter för att användas till finansiering av brottsliga syften. I förlängningen kan denna verksamhet generera otillåten påverkan och tysta tjänstepersoner och förtroendevalda. Välfärdsbrottsligheten utgör därmed ett stort hot mot demokratin.

Hur har Sveriges system med valfrihet och fri etableringsrätt möjliggjort att vår gemensamma välfärd blir en arena för brott? Hur arbetar Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen med att ta tillbaka den demokratiska kontrollen?

My Alnebratt leder regionens operativa hälso- och sjukvårdsnämnd vilken är den nämnd som tecknar och följer upp ingångna avtal med vårdaktörer i vår region. Vi kommer få en nulägesbild och möjlighet att diskutera åtgärder på lokal nivå för att stärka vårt arbete mot välfärdsbrottslighet.

Tid: Onsdagen den 24 april klockan 18:00-19:00
Plats: Digitalt via länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor, tveka inte att kontakta kajsa.ezelius@socialdemokraterna.se,
koordinator för S i VGR.

Ikon kalender

-

Ikon kartnål

Digitalt