Medlemsmöte Nödinge S-förening

 

Sjuttio vuxna bort, hur påverkar det våra barn och unga?

Ale har fantastisk personal i skolan och i förskolan! Personal som är engagerade, hjälpsamma, omtänksamma och duktiga! I sin budget ger inte Ale-samverkan personalen medlen för att utföra sitt jobb utan SD, M, KD och Framtid i Ale ber personalen att trolla med knäna, springa snabbare, och ta i lite till.

Vi ställer oss frågan om budgeten som Ale-samverkan, det vill säga Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Framtid i Ale, ger verksamheten de absolut bästa förutsättningarna eller ens några förutsättningar att göra jobbet.

I och med Ale-samverkans budget för 2023 har nu 70 vuxna försvunnit i skol- och barnomsorgsverksamheten. Vi vet att om en person exempelvis skulle bli sjuk så kommer ingen vikarie utan dem på plats för att stötta upp. Om man ser på det logiskt så borde detta leda till en klart försämrad trygghet för våra barn och unga!

Ta gärna med en kompis och kom och snacka utbildningsfrågor.

Glöm inte att hjälpa till att sprida informationen om detta för vad händer nu i skolan och förskolan när sjuttio vuxna försvinner från verksamheten? Vad kan vi göra?

Vi diskuterar och kan ställa frågor till Anette Håkansson som inte bara är vice ordförande i nämnden utan har en gedigen kunskap och tidigare varit verksam i Kommunal Ale.

Vill du läsa lite innan så kika på : https://www.alekuriren.se/politik/oppositionen-ville-satsa-pa-skolan/ Länk till annan webbplats.

Varmt välkomna!

Sonja Ljunggren, ordförande Nödinge s-förening

Ikon kalender

-

Ikon kartnål

Finngården, Vitklövergatan 16, Nödinge